Hyvä ympäristö kaikille!

05.05.2021

Hyvä ympäristö kaikille! 

"Ympäristö on laaja kokonaisuus, johon kuuluu luonnon lisäksi kulttuurin muovaama inhimillinen ympäristö."- wikipedia 

Otsikolla on siis monta tasoa. 

Toiselle on merkityksellistä, onko kuntopolun yhteydessä ulkoliikuntalaitteita, siinä kun toinen ojentautuu sammaleiden päälle hengittelemään, koska lähistöllä on metsiä joissa tehdä niin. 

 Yksi nauttii ihmisvilinästä torilla istuskellen, tämän mahdollistaa sinne tehdyt penkit. Toinen rantapuiston kahvilassa, koska yrittäjä on sinne kahvilan perustanut. 

Kirjaston hiljaisuudessa rentoutuu yksi, toinen taas uimahallissa ja yhteisessä saunassa. 

Joku matkustaessaan toistuvasti junalla ohi kaupunkimme toteaa infrastruktuurin niin miellyttäväksi, että Järvenpää alkaa tuntua hyvältä vaihtoehdolta uutta kotia valittaessa. 

 Täällä syntynyt ja kasvanut valitsee jäädä, koska täällä on hyvä elää. 

Meissä on paljon vanhaa, paljon uutta, paljon vihreää ja vähän lainattuakin. Aina ei tarvitse koko polkupyörää keksiä uudestaan. 

Päättäjinä, me päätämme millaista kaupunkia rakennamme ja millä ehdoilla. 

Ympäristön hyvinvoinnin merkityksen olemme juurruttaneet päätöksenteon kaikille tasoille resurssiviisaustiekartan avulla. Meitä ohjaa tavoite resurssiviisaudesta sekä suunnitelma olla hiilineutraaleja 2035. 

Valmisteilla oleva osallisuusohjelmamme nimensä mukaisesti, tulee toivottavasti osallistuttamaan kuntalaisia yhä laajemmin ja helpommin. Byrokratia on aivan turhaa siellä, missä voimme myös matalalla kynnyksellä toimia yhdessä ja järjestää esimerkiksi mieluisia tapahtumia. 

Pian kokoontuminen on taas mahdollista, koronatilanteen helpottuessa. 

On merkityksellistä, että kaupunkiympäristömme tarjoaa mahdollisuuksia kokea elämyksiä ja kulttuuria. Aivan kuten on merkityksellistä, että meillä on mahdollisuuksia niin kuntoiluun kuin elämyksiin luonnossa. Pyöräilyn kehittämisen suunnitelmamme tukee sujuvaa ja turvallista liikkumista ilman autoa. 

 Hyväksyimme Järvenpään yleiskaavan viime vuoden lopulla valtuustossa, olemme siinä hyväksyneet kaupunkimme kasvusuunnat ja painotukset. 

MAL-sopimus, joka perustuu Helsingin seudun 14 kunnan ja valtion yhteiseen tahtotilaan seudun kehittämisestä hyväksyttiin myös viime vuonna ja se kohteli Keski-Uusimaan kehittymistä hyvin- esimerkiksi Pasila-Riihimäki rataosuuden toisen vaiheen toteutus etenee. Viime kesänä hyväksytyn 

Uusimaa 2050-kaavan painotuksilla on myös merkitystä. Tässä kaavavalmistelussa olin tiivisti mukana maakuntahallituksen jäsenenä, ja oli kiehtovaa päästä perehtymään maankäyttöön, asumiseen, liikenteeseen ja ympäristöön koko Uudellamaalla. Me Järvenpäässä olemme tässä Uudenmaan keskellä, radan varrella hyvissä asemissa. 

Pidetään siis huolta ympäristöstämme ja asukkaista sekä pysytään elinvoimaisena!"